søndag 29. desember 2024

faithful friends who are dear to us, gather near to us once more

Volla, Mog og yngste niesene dro hjem i går. Det var første dag jeg brukte hjemme, hvilket var viktig for meg slik at jeg kunne vaske leiligheten. Jeg skulle også handle mat, samtidig som jeg hadde invitert Monchita til filmkveld. Det ble også en middagsinvitasjon. Etter litt frokost, begynte jeg på å tørke støv, støvsuge, vaske kjøkkenet, vaske badet. Klokken ble 14, og jeg spiste lunsj i en times tid. Det var rester etter julemat med litt fermenterte grønnsaker som Volla har prakket på meg. Deretter kastet jeg søpla, leverte litt tøy til donering (joggedressene som er blitt såpass hullete at du nesten kan bli tatt for "indecent exposure" om du har på deg de utenfor egen eiendom), og handlet både ting jeg mangler og mat. Jeg skulle også møte Monchita på matbutikken kl 17.30 for å se etter mat til nyttår. Jeg rakk å være hjemme til kl 16.30. Så jeg kuttet opp løk, kokte pasta og gjorde klar kjøttdeigen og pølsene som jeg skulle bruke. Jeg skulle lage pasta bolognese, og vanligvis pleier jeg å bruke salsillica-pølse dersom jeg skal lage noe italiensk kjøttrett. Men de var dessverre utsolgt på butikken, så det ble chorizo-pølse i stedet. Jeg og Monchita bestemte oss for å prøve oss på kalkun i år. Det blir tilsynelatende kun jeg, Monchita og mams som skal spise middag sammen på nyttårsaften. Jeg skal på nattevakt, så jeg har bedt om en tidlig middag slik at jeg kan dra hjem og slappe av etterpå. Jeg er litt usikker på hva alt av tilbehør blir, men det er nok Monchita som blir hoved-chef, så blir jeg bare sous-chef. Det blir nok godt uansett. Jeg inviterte i utgangspunktet Monchita til å komme å se på Astrid-s-versjonen av Askepott, så etter middag satte vi oss i sofaen med hjemmelaget vin ala Volla & Mog. Etter lillesøsteren dro hjem, preppet jeg innholdet til paien jeg skulle lage i dag. Jeg kjøpte veldig fin aromasopp på matbutikken i går, så det var veldig tilfredsstillende å preppe sopp i går. Før jeg la meg, laget jeg et tidsskjema for alt jeg skulle rekke på morgenen i dag før Sugar kom til romjulsbrønsj. På menyen stod det lefseruller med røkt laks og spinat, lefseruller med spekeskinke og spinat, pai med sopp og bacon, rundstykker med julepålegg. Jeg glemte å ta bilde av maten, og det faktisk litt kjipt fordi jeg hadde dandert alt så fint! Det ble alt for mye mat for oss to, men det visste jeg på forhånd. Det var jo egentlig mat tiltenkt fire personer, og jeg hadde faktisk redusert hvor mye jeg skulle lage. Jeg fikk heldigvis sendt med rester til mannen til Sugar. Det var veldig hyggelig med besøk, og veldig koselig å holde bebis. Det var litt artig fordi hun har funnet ut hvordan hun bruker armene sine til å bevege seg, så hun dyttet seg liksom bakover på gulvet nesten helt til hun nådde gangen. Jeg fikk brukt opp det siste av filmen på engangskameraet mitt slik at jeg kan dra for å framkalle bildene. Jeg er ikke ferdig med matlagingen for i dag. Jeg skal nemlig preppe mat til arbeidsuken. Det som venter meg er en aftenvakt og tre nattevakter. Det er sånne vakter hvor jeg ikke orker å lage mat i forkant. Så derfor skal jeg preppe i dag. Jeg har sengetøy og håndklær i vaskemaskinen, så jeg tror det første jeg skal gjøre er å sette på nytt sengetøy før jeg begynner på pizzadeig. Etter jeg er ferdig med prep, skal jeg dra hjem til foreldrene for å spise mat der. Jeg prøver liksom å bruke så mye tid som mulig med besøk før de reiser, og før jeg skal jobbe nattevakter, for da orker jeg ikke så mye. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar